top of page

Кулинарно училище

Проект за създаване на професионално международно училище за кулинарни изкуства

Основната сграда на училището ще се превърне в Международно училище за кулинарни изкуства под патронажа на лидер в бранша. Фокусът ни ще бъде върху френската кухня, като същевременно ще се наблегне на запазването на традиционните балкански домашни рецепти и стилове на готвене, и ще се предлагат разнообразни програми като приготвяне на хляб, пекарна и специализирани майсторски класове.

Структура

Международен пансион и дневно училище по кулинарни изкуства, което осигурява теоретично и практическо специализирано обучение в избраната дисциплина. Курсовете са разделени на програми за начинаещи (2 седмици и 1 месец) и програми за напреднали (2 месеца). Преминаването на всяко ниво дава кулинарен сертификат на ЕС. Преминаването на всички нива по 3 дисциплини дава професионална национална и европейска диплома.

 

Училищен ресторант и пекарна, отворени за широката общественост, където учениците от училището ще се занимават с практическо обучение.

 

Училището за кулинарни изкуства Sharena Kuhnya ще има капацитет 80 ученици.

group-chefs-working-kitchen_2.png
female-decorating-dough-with-spices_2.png

Фокус

Нашата цел е да предложим на учениците на Шарена Кухня възможността да се развиват професионално и да получат сертификати, дипломи и признание в следните дисциплини:

  • Френска кухня

  • Балканска кухня

  • Хлебарство и пекарство

  • Сладкарство

  • Специализирани курсове

  • Майсторски класове

Екип

Най-важното нещо във всеки проект е екипът! Имахме късмета да съберем много силен екип от експерти. Като започнем от безценното сътрудничество и покровителството на световноизвестната кулинарна академия Феранди Париж и продължим с опитна, креативна и истински отдадена група от местни кулинарни специалисти, не бихме могли да си пожелаем по-добро съчетание! 

Френска кухня

To be announced

Балканска кухня 

Петко Цочев и Димитър Добрев - Street Chefs

   

Сладкарство

Грета Цветкова- Claire Cafe 

Хлебарство и Пекарство 

Пресиан Петров - Baker Brothers

Master Classes

To be announced

active-conversation-evening-time-friends-have-dinner-gorgeous-outdoor-place_2_edited.jpg
ID__3083.jpg
bottom of page