top of page

Международно кулинарно училище

Основната сграда на старото училище в с. Голяма Желязна ще се превърне в Международно училище за кулинарни изкуства. Партньор на проекта е едно от най-старите и международно признати училища по гастрономия и кулинарни изкуства FERRANDI Paris. 

Сред акцентите в програмите ще бъде изучаването на френската кухня, като същевременно ще се наблегне на запазването на традиционните балкански домашни рецепти и стилове на готвене. Ще се организират специализирани майсторски класове по хлебарство, пекарство и сладкарство. 

Структура

Бъдещият кампус ще разполага с пансион и дневно училище по кулинарни изкуства, в което ще се предлага теоретично и практическо специализирано обучение в разнообразни дисциплини.

Курсовете ще бъдат разделени на програми за:

  • Начинаещи | 2 седмици и 1 месец 

  • Напреднали | 2 месеца

 

След всеки успешно преминат етап на обучението, учениците ще получават международно признати сертификати. Преминаването на всички нива, включващи по 3 дисциплини ще им гарантира получаването на професионална диплома.

 

Училището ще разполага със собствени ресторант и пекарна, отворени за външни посетители. Там учениците ще получават практически познания и ще надграждат своите умения. 

 

Международното училище за кулинарни изкуства "Шарена Кухня" ще разполага с капацитет от 80 ученици.

jojo-yuen-sharemyfoodd-P-euaXq54UI-unsplash.jpg
zahir-namane-YTsEZrHqDq0-unsplash.jpg

Фокус

Международното училище "Шарена Кухня" ще предостави разнообразни възможности  за обучение, като извън основните програми ще се организират спциални майсторски класове и кратки курсове, водени от утвърдени

и международно признати шеф готвачи. 

 

Сред основните дисциплини ще бъдат: 

  • Френска кухня

  • Балканска кухня

  • Хлебарство и пекарство

  • Сладкарство

Uchilishte_viz_05.jpg

ЕКИП

Международно училище "Шарена Кухня" ще отвори врати под патронажа на едно от най-старите училища за кулинарни изкуства  в Европа "FERRANDI Paris". Партньорството с него ще даде възможност на бъдещите ученици да развият и надградаят кулинарните си умения, обучавани от международно признати специалисти по западен модел.  Заедно с тях в програмите ще се включат и някои от най-опитните и креативни български кулинарни специалисти

bottom of page